Tortilla z mięsem mielonym, fasolą czerwoną i kukurydzą
Przepyszne placki tortilla ze smakowitym farszem z mięsa mielonego, fasoli czerwonej i kukurydzy... Świetny pomysł na obiad!
Składniki:
- 4 placki tortilla
- 500 g mięsa mielonego z szynki
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 puszka kukurydzy
- pęczek szczypiorku
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
- 2 łyżki oleju
- do podania: ketchup, sos czosnkowy
Przygotowanie:
Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać przyprawę do mięsa mielonego i smażyć około 2 minut. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do mięsa. Wszystko razem smażyć przez około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Pokroić szczypiorek, wycisnąć czosnek - dodać do farszu. Dodać koncentrat pomidorowy i starannie wymieszać. Placki tortilla podgrzać w mikrofalówce przez 15 s (650 W) lub na patelni po 10 s z każdej strony. Farsz nakładać na środek ciepłego placka. Złożyć brzegi do środka tak aby powstała prostokątna paczuszka. Gotową tortillę owinąć papierem śniadaniowym i podawać. Można dodatkowo polać ketchupem lub sosem czosnkowym.
Pyszna propozycja na obiadek :-) mój Junior uwielbia takie dania :-)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńzgadzam się, to jest świetna propozycja na obiad - pozdrawiam :-)
Świetnie zawinęłaś tę pyszna tortillę. To moje ulubione składniki. Oko już nacieszyłam, a teraz mogłabym się zasycić. Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńale bym teraz zjadła, pycha!!
OdpowiedzUsuńMmm pyszna tortilla na obiad :)
OdpowiedzUsuń