środa, 30 lipca 2014

Grillowana pierś z kurczaka z paprykową kaszą kuskus



Dzisiaj przedstawiam Wam pomysł na szybki i smaczny obiad. Grillowana pierś z kurczaka z rozmarynem podana z paprykową kaszą kuskus... Danie ładnie się prezentuje i jest łatwe w przygotowaniu.


     Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • 40-50 g kaszy kuskus
  • 3 małe, kolorowe papryki (można zastąpić jedną większą)
  • przyprawa do kurczaka
  • kilka listków świeżego rozmarynu
  • sól, bulion
  • olej do smażenia


   Przygotowanie:

Pierś z kurczaka przyprawiamy przyprawą. Układamy listki świeżego rozmarynu na mięsie i odstawiamy. Paprykę kroimy w małą kostkę i dusimy na odrobinie oleju aż zmięknie. Solimy.


 Kaszę kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu zalewając ją bulionem. Następnie grill smarujemy pędzelkiem zamoczonym w oleju i kładziemy pierś z kurczaka. Smażymy kilka minut aż mięso będzie białe i soczyste. Do miski z kaszą dodajemy duszoną paprykę i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerz, obok układamy grillowaną pierś z kurczaka.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz