Grillowana pierś z kurczaka z paprykową kaszą kuskus
Dzisiaj przedstawiam Wam pomysł na szybki i smaczny obiad. Grillowana pierś z kurczaka z rozmarynem podana z paprykową kaszą kuskus... Danie ładnie się prezentuje i jest łatwe w przygotowaniu.
Składniki:
- pierś z kurczaka
- 40-50 g kaszy kuskus
- 3 małe, kolorowe papryki (można zastąpić jedną większą)
- przyprawa do kurczaka
- kilka listków świeżego rozmarynu
- sól, bulion
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka przyprawiamy przyprawą. Układamy listki świeżego rozmarynu na mięsie i odstawiamy. Paprykę kroimy w małą kostkę i dusimy na odrobinie oleju aż zmięknie. Solimy.
Kaszę kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu zalewając ją bulionem. Następnie grill smarujemy pędzelkiem zamoczonym w oleju i kładziemy pierś z kurczaka. Smażymy kilka minut aż mięso będzie białe i soczyste. Do miski z kaszą dodajemy duszoną paprykę i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerz, obok układamy grillowaną pierś z kurczaka.
Komentarze
Prześlij komentarz