niedziela, 27 lipca 2014

Sos pomidorowy




Bardzo szybki i łatwy do wykonania sos pomidorowy z dodatkiem czosnku i ziół... Idealnie sprawdzi się jako podkład i sos do pizzy. Świetnie smakuje również z makaronem lub nachosami.


  Składniki:


  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 3 łyżeczki oregano lub ziół prowansalskich
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki soli
  • łyżeczka cukru
  • czarny pieprz 

 Przygotowanie:

Do rondelka wlewamy przecier pomidorowy. Dodajemy: 3 łyżeczki oregano lub ziół prowansalskich  , pół łyżeczki soli , łyżeczkę cukru i odrobinę czarnego pieprzu, wyciskamy 2 ząbki czosnku. Zagotowujemy. Gotujemy na małym ogniu przez około 10-15 minut pod przykryciem. Mieszamy co jakiś czas. Sos jest gotowy gdy lekko zgęstnieje.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz