niedziela, 10 sierpnia 2014

Bananowe ciasteczka z rodzynkami




Bardzo smaczne ciasteczka bananowe , które cenię za łatwość i szybkość w przygotowaniu. Słodkie dzięki bananom i zdrowe , bo bez cukru i mąki. Świetna przekąska!


   Składniki (ok 20 sztuk):
  • 2 dojrzałe banany
  • 1 szklanka błyskawicznych płatków owsianych (120 g)
  • 50 g rodzynek
  • szczypta cynamonu 

   Przygotowanie:

Banany podzielić na pół i przełożyć do miski. Następnie dokładnie je zmiksować mikserem. Dodać płatki owsiane, rodzynki i cynamon. Wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą łyżeczki z masy formować ciasteczka, lekko je spłaszczając. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175°C.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz