wtorek, 26 sierpnia 2014

Cebula po włosku



 Bardzo smaczne placuszki z cebuli i żółtego sera... Można je podać jako gorącą przekąskę lub z dodatkiem ketchupu na kolację. Pasują również jako dodatek do obiadu.


   Składniki (na około 10 placuszków):


  • 1 duża cebula (lub 2 średnie)
  • 100 g żółtego sera
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

    Przygotowanie:

Cebulę pokroić w piórka i zrumienić na tłuszczu. Gdy trochę przestygnie, starannie wymieszać z jajkami, startym żółtym serem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, tak by powstała dość gęsta masa. Nabierać łyżką nieduże porcje. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz