Cebula po włosku
Bardzo smaczne placuszki z cebuli i żółtego sera... Można je podać jako gorącą przekąskę lub z dodatkiem ketchupu na kolację. Pasują również jako dodatek do obiadu.
Składniki (na około 10 placuszków):
- 1 duża cebula (lub 2 średnie)
- 100 g żółtego sera
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól, pieprz
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w piórka i zrumienić na tłuszczu. Gdy trochę przestygnie, starannie wymieszać z jajkami, startym żółtym serem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, tak by powstała dość gęsta masa. Nabierać łyżką nieduże porcje. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano.
Komentarze
Prześlij komentarz