środa, 13 sierpnia 2014

Płatki ryżowe z cynamonową posypką





Bardzo dobre, zdrowe i pożywne płatki ryżowe ugotowane na mleku pod pyszną, cynamonową posypką... Wspaniale smakują na śniadanie!


   Składniki na 2 porcje:

  • 100 g płatków ryżowych błyskawicznych
  • 500 ml mleka
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 4 suszone morele

    Przygotowanie:


Mleko zagotować w garnku. Do wrzącego mleka wsypać płatki ryżowe. Gotować na małym ogniu przez około 5 minut do lekkiego zgęstnienia, mieszając. Przełożyć do miseczek. Przygotować posypkę: cynamon wymieszać z cukrem trzcinowym i posypać nią ugotowane płatki ryżowe. Udekorować pokrojonymi morelami.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz