niedziela, 24 sierpnia 2014

Sznycle z indyka z brokułami




Świetny pomysł na obiad lub ciepłą kolację... Sznycle z indyka zapanierowane w mące pełnoziarnistej podane z brokułami... A do tego pyszny sos czosnkowy! Szybki i smaczny posiłek!


    Składniki:

  • 2 sznycle z indyka
  • 1 brokuł (500 g)
  • sól, pieprz,
  • szczypta ziół prowansalskich
  • 1 łyżka mąki pełnoziarnistej
  • 1-2 łyżki oleju rzepakowego
  • sos czosnkowy z tego przepisu 

    Przygotowanie:

W małym garnku zagotować wodę z 1 łyżeczką soli. Brokuła podzielić na różyczki i dokładnie opłukać. Wrzucić do wrzącej wody i gotować aż będzie miękki, ale nadal jędrny. Przygotować sos czosnkowy. Indyka oprószyć solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zapanierować go w mące pełnoziarnistej i podsmażyć na gorącym oleju, przez około 2 minuty z każdej strony. Ugotowane brokuły rozdzielić na dwa talerze. Obok ułożyć po jednym sznyclu z indyka. Podawać z sosem czosnkowym.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz