Sznycle z indyka z brokułami
Świetny pomysł na obiad lub ciepłą kolację... Sznycle z indyka zapanierowane w mące pełnoziarnistej podane z brokułami... A do tego pyszny sos czosnkowy! Szybki i smaczny posiłek!
Składniki:
- 2 sznycle z indyka
- 1 brokuł (500 g)
- sól, pieprz,
- szczypta ziół prowansalskich
- 1 łyżka mąki pełnoziarnistej
- 1-2 łyżki oleju rzepakowego
- sos czosnkowy z tego przepisu
Przygotowanie:
W małym garnku zagotować wodę z 1 łyżeczką soli. Brokuła podzielić na różyczki i dokładnie opłukać. Wrzucić do wrzącej wody i gotować aż będzie miękki, ale nadal jędrny. Przygotować sos czosnkowy. Indyka oprószyć solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zapanierować go w mące pełnoziarnistej i podsmażyć na gorącym oleju, przez około 2 minuty z każdej strony. Ugotowane brokuły rozdzielić na dwa talerze. Obok ułożyć po jednym sznyclu z indyka. Podawać z sosem czosnkowym.
Komentarze
Prześlij komentarz