środa, 17 września 2014

Budyniowa owsianka śmietankowa



Przepyszna, gęsta, kremowa... Budyniowa owsianka śmietankowa! Zrobiłam ją po raz pierwszy i smakowała cudownie! Jeśli jeszcze takiej nie jedliście musicie koniecznie spróbować! 


    Składniki (na 1 porcję):

  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżka cukru / stewia
  • 50 g płatków owsianych górskich
  • 20 g proszku budyniowego o smaku śmietankowym bez cukru (pół opakowania)
  • trochę mleka do rozrobienia budyniu

     Przygotowanie:

Do garnka wlać mleko i wsypać cukier lub stewię. Zagotować. Do wrzącego mleka wsypać płatki owsiane i gotować kilka minut aż napęcznieją. Do szklanki wlać trochę mleka, wsypać proszek budyniowy i rozrobić dokładnie łyżką. Wlać do gotującej się owsianki. Starannie wymieszać i gotować jeszcze chwilkę. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki. 



4 komentarze:

  1. budyniowej dawno nie jadłam... a przecież rewelacyjna jest!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja jej nigdy nie jadłam, ale kusi swoim wyglądem :)

      Usuń