niedziela, 21 września 2014

Sałatka ryżowa z kukurydzą, tuńczykiem i kaparami


Bardzo smaczna sałatka z ryżem parboiled z dzikim, kukurydzą, tuńczykiem i kaparami... Czosnek dodaje świetnego smaku i sprawia, że sałatka staje się bardzo aromatyczna. Musicie koniecznie spróbować, bo jest pyszna :)


    Składniki:
  • 1 torebka ryżu parboiled z dzikim
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypiorek
  • 4 łyżki majonezu

   Przygotowanie:

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odsączamy i studzimy. Kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy. Szczypiorek drobno kroimy. Do miski wsypujemy ugotowany ryż, dodajemy kukurydzę, kawałki tuńczyka, szczypiorek oraz kapary. Wyciskamy dwa ząbki czosnku. Mieszamy wszystkie składniki. Następnie dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce.


7 komentarzy:

  1. Tuńczyka z kaparami jeszcze nie łączyłam. Sałatka wygląda bosko:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie sałatki, są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepysznie wygląda i smakowita kompozycja !

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajna sałatka. Lubię takie smaki :-)

    OdpowiedzUsuń

  5. zapisuję do wypróbowania, uwielbiam takie sałatki, tym bardziej, że są świetne składniki - ryż parboiled z dzikim uwielbiam, a połączenie tuńczyka z kaparami jest dla mnie ciekawostką - super - pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. super sałatka, a tym czasem zapraszam do mnie :) www.marynawkuchni.wordpress.com

    OdpowiedzUsuń