Owsianka brzoskwiniowa z białą czekoladą i nerkowcami


Delikatna, letnia owsianka brzoskwiniowa... Z białą czekoladą i nerkowcami... Przepyszna! 


     Składniki:
  • 3 szklanki mleka
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40 g)
  • 4 łyżeczki cukru
  • 2 kostki białej czekolady
  • 1 brzoskwinia (pokrojona na małe kawałeczki)
  • 40 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 30 g płatków owsianych górskich 

      Na wierzch:
  • plasterki brzoskwini
  • posiekana biała czekolada
  • orzechy nerkowca
 
     Przygotowanie:

Z podanej ilości mleka odlać pół szklanki i wymieszać z proszkiem budyniowym. Resztę mleka zagotować z cukrem, białą czekoladą i pokrojoną brzoskwinią.  Następnie dodać płatki owsiane i gotować do zgęstnienia. Pod koniec wlać rozrobiony budyń, dokładnie wymieszać i chwilkę gotować. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki. Udekorować plasterkami brzoskwini, posiekaną białą czekoladą oraz orzechami nerkowca.


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty