Krem kakaowy z tofu
Krem kakaowy z tofu naturalnego...
Podany z orzechami nerkowca...
Doskonały na śniadanie!
Idealnie się sprawdzi do smarowania naleśników, placków czy omletów! :)
Składniki:
- 400 g tofu naturalnego
- 1 łyżka gorzkiego kakao
- do posłodzenia: cukier / miód / syrop klonowy (wedle uznania)
- ewentualnie: kilka łyżek wody lub mleka
Przygotowanie:
W dzbanie blendera umieszczamy wszystkie składniki. Blendujemy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Gdyby krem był zbyt gęsty dodajemy kilka łyżek wody lub mleka. Przekładamy do miseczki lub słoiczka. Można jeść od razu lub przechowywać w lodówce.
To musi być pyszne :-)
OdpowiedzUsuńPyszny musi być :) Ostatnio uwielbiam tofu:)
OdpowiedzUsuńDobry, smaczny pomysł na taki krem. Sprawdzi się do smarowania naleśników :)
OdpowiedzUsuńJadłam już taki jest przepyszny ;)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńMmm, pychotka, posmarowałabym tym kanapki lub dodała troszkę do owsianki ;)
OdpowiedzUsuńALe gęsty *-*
OdpowiedzUsuńKrem na bogato :) Fajnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńNie próbowałam jeszcze tofu ale krem wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńW połączeniu z naleśnikami, już mi się podoba ^^
Wygląda pyszyście :)
OdpowiedzUsuń