sobota, 29 sierpnia 2015

Krem kakaowy z tofu



Krem kakaowy z tofu naturalnego...
Podany z orzechami nerkowca...
Doskonały na śniadanie!
Idealnie się sprawdzi do smarowania naleśników, placków czy omletów! :)




    Składniki:
  • 400 g tofu naturalnego
  • 1 łyżka gorzkiego kakao
  • do posłodzenia: cukier / miód / syrop klonowy (wedle uznania)
  • ewentualnie: kilka łyżek wody lub mleka


    Przygotowanie:

W dzbanie blendera umieszczamy wszystkie składniki. Blendujemy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Gdyby krem był zbyt gęsty dodajemy kilka łyżek wody lub mleka. Przekładamy do miseczki lub słoiczka. Można jeść od razu lub przechowywać w lodówce. 


10 komentarzy:

  1. Pyszny musi być :) Ostatnio uwielbiam tofu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobry, smaczny pomysł na taki krem. Sprawdzi się do smarowania naleśników :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jadłam już taki jest przepyszny ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, pychotka, posmarowałabym tym kanapki lub dodała troszkę do owsianki ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Krem na bogato :) Fajnie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie próbowałam jeszcze tofu ale krem wygląda smacznie :)
    W połączeniu z naleśnikami, już mi się podoba ^^

    OdpowiedzUsuń