sobota, 22 sierpnia 2015

Owsianka waniliowa z rodzynkami, lnem i kokosem


Gęsta i sycąca owsianka budyniowa o smaku waniliowym...
Z rodzynkami, lnem i kokosem...
Podana z brzoskwinią i białą czekoladą...


    Składniki (2-3 porcje):
  • 1 litr mleka
  • 1 szklanka wody
  • cukier
  • 120 g płatków owsianych górskich
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki nasion lnu
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • opakowanie budyniu waniliowego
 
      Na wierzch:
  •  pokrojona w plasterki brzoskwinia
  • wiórki kokosowe
  • posiekana biała czekolada
 
     Przygotowanie:

Do garnka wlać mleko (pół szklanki mleka rozrobić z proszkiem budyniowym) i wodę, wsypać cukier i zagotować. Wsypać płatki owsiane, dodać rodzynki, len oraz wiórki kokosowe. Gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gdy owsianka zgęstnieje wlać rozrobiony budyń i dokładnie wymieszać. Chwilę gotować. Gotową owsiankę przełożyć do miseczek. Na wierzchu ułożyć plasterki brzoskwini, udekorować wiórkami kokosowymi i białą czekoladą.

14 komentarzy:

  1. Wow, jaka gęsta, świetna ;) Myślałam, że te jabłka to biszkopty :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie ułożyłaś te brzoskwinie <3 Takie gęste owsianki lubię najbardziej, a do tego biała czekolada - niebo!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam owsianki, pysznie ją przygotowałaś :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo lubię owsiankę, fajny przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetnie się prezentuje :D
    http://dominikamorys.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Taką owsiankę to ja zjadłbym z największą przyjemnością! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie pogardziłabym taką na śniadanie. Mniam ...

    OdpowiedzUsuń
  8. Wszystko pięknie, ale te rodzynki... Nie lubię ich :P

    Chociaż wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń