Owsianka waniliowa z rodzynkami, lnem i kokosem
Gęsta i sycąca owsianka budyniowa o smaku waniliowym...
Z rodzynkami, lnem i kokosem...
Podana z brzoskwinią i białą czekoladą...
Składniki (2-3 porcje):
- 1 litr mleka
- 1 szklanka wody
- cukier
- 120 g płatków owsianych górskich
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki nasion lnu
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- opakowanie budyniu waniliowego
Na wierzch:
- pokrojona w plasterki brzoskwinia
- wiórki kokosowe
- posiekana biała czekolada
Przygotowanie:
Do garnka wlać mleko (pół szklanki mleka rozrobić z proszkiem budyniowym) i wodę, wsypać cukier i zagotować. Wsypać płatki owsiane, dodać rodzynki, len oraz wiórki kokosowe. Gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gdy owsianka zgęstnieje wlać rozrobiony budyń i dokładnie wymieszać. Chwilę gotować. Gotową owsiankę przełożyć do miseczek. Na wierzchu ułożyć plasterki brzoskwini, udekorować wiórkami kokosowymi i białą czekoladą.
Wow, jaka gęsta, świetna ;) Myślałam, że te jabłka to biszkopty :P
OdpowiedzUsuńTo brzoskwinie :)
UsuńPięknie ułożyłaś te brzoskwinie <3 Takie gęste owsianki lubię najbardziej, a do tego biała czekolada - niebo!
OdpowiedzUsuńUwielbiam owsianki, pysznie ją przygotowałaś :-)
OdpowiedzUsuńOwsiankowe love <3
OdpowiedzUsuńFajnie podana :D
OdpowiedzUsuńbardzo lubię owsiankę, fajny przepis:)
OdpowiedzUsuńCudna owsianka :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie się prezentuje :D
OdpowiedzUsuńhttp://dominikamorys.blogspot.com/
Taką owsiankę to ja zjadłbym z największą przyjemnością! :)
OdpowiedzUsuńNie pogardziłabym taką na śniadanie. Mniam ...
OdpowiedzUsuńWygląda przesmacznie!
OdpowiedzUsuńWszystko pięknie, ale te rodzynki... Nie lubię ich :P
OdpowiedzUsuńChociaż wygląda przepysznie :)
Nigdy nie jadłam owsianki :)
OdpowiedzUsuń