Jajecznica z bazylią i tofu
Bardzo smaczna jajecznica z dodatkiem świeżej bazylii i serka sojowego... Doskonała na śniadanie! Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem lub z grzankami czosnkowymi !
Składniki:
- 2-3 jajka
- 100 g tofu
- 1 łyżeczka masła
- kilka listków świeżej bazylii
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Tofu odsączamy i kroimy w kostkę. Bazylię drobniutko siekamy. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę masła i dodajemy pokrojone tofu. Podsmażamy chwilkę, dodajemy posiekaną bazylię i wbijamy jajka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Smażymy do czasu, aż jajecznica będzie odpowiednio ścięta.
smakowicie wygląda;)
OdpowiedzUsuńhttp://sk-artist.blogspot.com/