piątek, 29 sierpnia 2014

Jajecznica z bazylią i tofu





Bardzo smaczna jajecznica z dodatkiem świeżej bazylii i serka sojowego... Doskonała na śniadanie! Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem lub z grzankami czosnkowymi !


   Składniki:
  • 2-3 jajka
  • 100 g tofu
  • 1 łyżeczka masła
  • kilka listków świeżej bazylii
  • sól, pieprz 

   Przygotowanie:

 Tofu odsączamy i kroimy w kostkę. Bazylię drobniutko siekamy. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę masła i dodajemy pokrojone tofu. Podsmażamy chwilkę, dodajemy posiekaną bazylię i wbijamy jajka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Smażymy do czasu, aż jajecznica będzie odpowiednio ścięta.





1 komentarz: