Lekka surówka z białej kapusty
Łatwa i szybka w przygotowaniu surówka z białej kapusty. Świetny dodatek do obiadu!
Składniki:
- 400 g poszatkowanej białej kapusty
- 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
- sól, pieprz
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- ¼ łyżeczki kminku mielonego
- 75 g jogurtu naturalnego
Drobno poszatkowaną kapustę wymieszać w misce z solą i sokiem z cytryny. Odstawić na 15 minut. Przemieszać i dodać pokrojony szczypiorek oraz kminek i odrobinę pieprzu.Na koniec dodać jogurt naturalny i starannie wymieszać. Wstawić do lodówki na 15 minut.
uwielbiam takie surówki! PYCHA!
OdpowiedzUsuńBardzo fajna surówka :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńpyszny dodatek do obiadu - super :-):-):-)