Owsianka dyniowa z rodzynkami i kokosem
Cudowna owsianka dyniowa z rodzynkami i wiórkami koksowymi... O pięknym, słonecznym kolorze! Dynia w owsiance smakowała wspaniale, a dodatek rodzynek i kokosu pasował do niej doskonale!
Składniki (na 1 porcję):
- 2 szklanki mleka (lub 1 szklanka mleka i 1 szklanka wody)
- cukier / stewia
- kawałek obranej dyni (125 g)
- 25 g płatków owsianych górskich
- 25 g płatków owsianych błyskawicznych
- 25 g rodzynek
- wiórki kokosowe
Mleko zagotować z cukrem lub stewią. Kawałek dyni zetrzeć na tarce o drobnych oczkach - dodać do gotującego się mleka. Gotować około 5 minut. Wsypać płatki owsiane i dodać rodzynki. Gotować na wolnym ogniu cały czas mieszając aż owsianka zgęstnieje. Przełożyć do miseczki. Odstawić na chwilę do ostudzenia i posypać wiórkami kokosowymi.
jaki kolorek *-*
OdpowiedzUsuńooo rany! dyniooowa?! coś pysznego! akurat kupiłam więc z pewnością coś mi z niej zostanie po dzisiejszym cieście więc zrobię podobną:)
OdpowiedzUsuńJaki piękny kolor! Musi być smaczna :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
fajna propozycja na dynię i jak ładnie podane :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńAle fajna owsianka, gratuluję pomysłu :-)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńta owsianka do mnie przemawia i na pewno ją wypróbuję, bo jest to świetna propozycja na wykorzystanie dyni, która cudnie obrodziła w moim ogródku, zrobię tylko małą modyfikację i nie dodam rodzynek, których po prostu nie lubię - pozdrawiam :-):-):-)