wtorek, 23 września 2014

Owsianka migdałowa z morwą białą



Wspaniała migdałowa owsianka z morwą białą... Mąka migdałowa sprawdziła się rewelacyjnie! Pierwszy raz również jadłam morwę białą i żałuję, że dopiero teraz! Jest pyszna! Słodkawa o ciekawym smaku. Dzięki uprzejmości bardzo solidnej i przyjaznej firmy Fresano mogę odkrywać nowe i pyszne smaki :)


    Składniki:
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżka cukru trzcinowego (lub więcej) / stewia
  • 2 kropelki aromatu migdałowego
  • 70 g płatków owsianych górskich
  • 2 łyżki mąki migdałowej
  • na wierzch: 1 łyżka mąki migdałowej,  morwa biała

    Przygotowanie:

W garnku zagotować mleko z cukrem / stewią i aromatem migdałowym. Do gotującego się mleka wsypać płatki owsiane. Gotować kilka minut. Gdy nieco zgęstnieją dodać mąkę migdałową. Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez jakiś czas. Gdy konsystencja owsianki będzie nam odpowiadała, przełożyć ją do miseczki. Zostawić na kilka minut do ostygnięcia. Następnie posypać mąką migdałową i ułożyć morwę białą.


16 komentarzy:

  1. Ciekawe połączenie, jeszcze takiego nie próbowałam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne śniadanie, prezentuje się idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fantastycznie wygląda posypana tą mąką! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. chcę tą mąkę :>
    pysznie ją podałaś :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zazdroszczę tej morwy w owsiance! ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. musiało być pyszne i przy okazji takie zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawe a nawet bardzo ciekawe połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. nigdy nie dodawałam mąki do owsianki, ale chyba to zrobię w najbliższym czasie ;) z tym że nie mam migdałowej, więc zamienię na arachidową ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja dzisiaj zrobiłam sobie owsiankę orzechową :-) twoja wygląda obłędnie smacznie :-) pozdrawiam wieczorkiem :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Kolejna świetna propozycja owsianki :)

    OdpowiedzUsuń
  11. mmm wygląda smakowicie;) Musze spróbować;))

    OdpowiedzUsuń
  12. O to coś dla mnie - uwielbiam owsianki a do tego morwa - owoc mojego dzieciństwa. Na moim podwórku rosły morwy - czarne, białe i bordowe. Wtedy nie miałam pojęcia, że są tak zdrowe. Świetny pomysł

    OdpowiedzUsuń
  13. MMMMM.... Zdecydowanie warta grzechu!

    OdpowiedzUsuń
  14. przydałaby mi się na śniadanko:)

    OdpowiedzUsuń

  15. z tak dobranych składników, można wyczarować tylko i wyłącznie coś pysznego, owsianka prezentuje się bosko :-):-):-)

    OdpowiedzUsuń