Owsianka migdałowa z morwą białą
Wspaniała migdałowa owsianka z morwą białą... Mąka migdałowa sprawdziła się rewelacyjnie! Pierwszy raz również jadłam morwę białą i żałuję, że dopiero teraz! Jest pyszna! Słodkawa o ciekawym smaku. Dzięki uprzejmości bardzo solidnej i przyjaznej firmy Fresano mogę odkrywać nowe i pyszne smaki :)
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżka cukru trzcinowego (lub więcej) / stewia
- 2 kropelki aromatu migdałowego
- 70 g płatków owsianych górskich
- 2 łyżki mąki migdałowej
- na wierzch: 1 łyżka mąki migdałowej, morwa biała
Przygotowanie:
W garnku zagotować mleko z cukrem / stewią i aromatem migdałowym. Do gotującego się mleka wsypać płatki owsiane. Gotować kilka minut. Gdy nieco zgęstnieją dodać mąkę migdałową. Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez jakiś czas. Gdy konsystencja owsianki będzie nam odpowiadała, przełożyć ją do miseczki. Zostawić na kilka minut do ostygnięcia. Następnie posypać mąką migdałową i ułożyć morwę białą.
Ciekawe połączenie, jeszcze takiego nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanie, prezentuje się idealnie :)
OdpowiedzUsuńFantastycznie wygląda posypana tą mąką! :)
OdpowiedzUsuńchcę tą mąkę :>
OdpowiedzUsuńpysznie ją podałaś :)
Zazdroszczę tej morwy w owsiance! ;)
OdpowiedzUsuńmusiało być pyszne i przy okazji takie zdrowe :)
OdpowiedzUsuńCiekawe a nawet bardzo ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńnigdy nie dodawałam mąki do owsianki, ale chyba to zrobię w najbliższym czasie ;) z tym że nie mam migdałowej, więc zamienię na arachidową ;)
OdpowiedzUsuńJa dzisiaj zrobiłam sobie owsiankę orzechową :-) twoja wygląda obłędnie smacznie :-) pozdrawiam wieczorkiem :-)
OdpowiedzUsuńKolejna świetna propozycja owsianki :)
OdpowiedzUsuńmmm wygląda smakowicie;) Musze spróbować;))
OdpowiedzUsuńLubie takie śniadania :D
OdpowiedzUsuńO to coś dla mnie - uwielbiam owsianki a do tego morwa - owoc mojego dzieciństwa. Na moim podwórku rosły morwy - czarne, białe i bordowe. Wtedy nie miałam pojęcia, że są tak zdrowe. Świetny pomysł
OdpowiedzUsuńMMMMM.... Zdecydowanie warta grzechu!
OdpowiedzUsuńprzydałaby mi się na śniadanko:)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńz tak dobranych składników, można wyczarować tylko i wyłącznie coś pysznego, owsianka prezentuje się bosko :-):-):-)