piątek, 12 września 2014

Pasta jajeczna z paluszkami surimi i szczypiorkiem



Przepyszna kanapkowa pasta jajeczna z paluszkami surimi i szczypiorkiem... Wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem.  Musicie koniecznie spróbować!  Bułeczka posmarowana taką pastą smakuje doskonale :)


    Składniki:
  • 4 jajka
  • 150 g paluszków surimi
  • 3 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

     Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach do miski. Paluszki surimi również zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, szczypiorek drobno pokroić - dodać do jajek. Przemieszać. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotową pastą smarować pieczywo.






11 komentarzy:

  1. Dawno już tych paluszków nie jadłam, taka pasta na pewno jest pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie się prezentuje! Jutro sobie taką zrobię!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno wypróbuję przepis! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. surimi odkryłam stosunkowo późno, ale na stałe zagościło w naszej lodówce:) pasta pyszna i wygląda bardzo smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń

  5. na śniadanie bułeczka z taką pastą - byłoby pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ciekawe połączenie smaków. Wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń