Pasta jajeczna z paluszkami surimi i szczypiorkiem



Przepyszna kanapkowa pasta jajeczna z paluszkami surimi i szczypiorkiem... Wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem.  Musicie koniecznie spróbować!  Bułeczka posmarowana taką pastą smakuje doskonale :)


    Składniki:
  • 4 jajka
  • 150 g paluszków surimi
  • 3 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

     Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach do miski. Paluszki surimi również zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, szczypiorek drobno pokroić - dodać do jajek. Przemieszać. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotową pastą smarować pieczywo.






Komentarze

  1. Dawno już tych paluszków nie jadłam, taka pasta na pewno jest pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie się prezentuje! Jutro sobie taką zrobię!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno wypróbuję przepis! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. surimi odkryłam stosunkowo późno, ale na stałe zagościło w naszej lodówce:) pasta pyszna i wygląda bardzo smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń

  5. na śniadanie bułeczka z taką pastą - byłoby pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ciekawe połączenie smaków. Wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty