Pasta jajeczna z paluszkami surimi i szczypiorkiem
Przepyszna kanapkowa pasta jajeczna z paluszkami surimi i szczypiorkiem... Wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem. Musicie koniecznie spróbować! Bułeczka posmarowana taką pastą smakuje doskonale :)
Składniki:
- 4 jajka
- 150 g paluszków surimi
- 3 łyżki pokrojonego szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach do miski. Paluszki surimi również zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, szczypiorek drobno pokroić - dodać do jajek. Przemieszać. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotową pastą smarować pieczywo.
Dawno już tych paluszków nie jadłam, taka pasta na pewno jest pyszna!
OdpowiedzUsuńBardzo fajna pasta na kanapeczki :-)
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentuje! Jutro sobie taką zrobię!!!
OdpowiedzUsuńSmakowicie to wygląda:))
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję przepis! :-)
OdpowiedzUsuńsurimi odkryłam stosunkowo późno, ale na stałe zagościło w naszej lodówce:) pasta pyszna i wygląda bardzo smakowicie:)
OdpowiedzUsuńśniadanko idealne :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na pastę :)
OdpowiedzUsuńSuper! Na pewno wypróbuje :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńna śniadanie bułeczka z taką pastą - byłoby pysznie :-)
Bardzo ciekawe połączenie smaków. Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń