Placuszki jagodowo - kokosowe
Pyszne i delikatne placuszki jagodowo - kokosowe... Mocno kokosowe dzięki mące kokosowej. Posmarowane miodem i posypane wiórkami kokosowymi. Bardzo sycące! Dodają dużo energii, dlatego są idealne na śniadanie :)
Składniki (na 15 placuszków):
- 2 jajka
- 200 g jogurtu jagodowego
- 8 łyżek mleka
- 40 g mąki kokosowej
- 10 g mąki pszennej z pełnego przemiału
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier / stewia
- odrobina tłuszczu do smażenia
- do podania: 2 łyżeczki miodu, wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Mokre składniki dokładnie mieszamy w misce. W drugim naczyniu mieszamy suche składniki. Mokre wlewamy do suchych i starannie mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Odstawiamy na 30 minut. Następnie rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością tłuszczu i układamy łyżką placuszki. Smażymy z obu stron pod przykryciem. Gdy będą już gotowe układamy je na talerzu, smarujemy miodem i posypujemy wiórkami koksowymi.
mmm wyglądają obłędnie ;)
OdpowiedzUsuńAle apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kokos, przepis trafia do mnie bez dwóch zdań ;)
Pozdrawiam
Zjadłabym takie placuszki. Wyglądają bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńPiękne placuszki :)
OdpowiedzUsuńRewelacja,uwielbiam kokos i jagody.Na pewno spróbuję,tylko kupię mąkę kokosową :)
OdpowiedzUsuńwszystko co kokosowe pochlanialabym kilogramami!
OdpowiedzUsuńjaka smaczna wieżyczka *-*
OdpowiedzUsuńPo prostu uwielbiam takie placuszki :)
OdpowiedzUsuńKokos mój kochany kokos. Ostatnio rozmiłowałam się w oleju kokosowym, daje obłędny smak.
OdpowiedzUsuńPyszności :-) zabieram cały talerz :-)
OdpowiedzUsuńwyszły Ci idealnie ;) gdybym tylko lubiła kokos...
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńŚwietne :-):-):-)