Surówka z kapusty pekińskiej, pora, marchewki i jabłka



Bardzo smaczna i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej, pora, marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym... Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu!


    Składniki:
  • 100 g poszatkowanej kapusty pekińskiej
  • por (100 g po obraniu)
  • marchewka (150 g)
  • jabłko (200 g)
  • jogurt naturalny (180 g)
  • sól, pieprz czarny
  • kilka orzechów włoskich

     Przygotowanie:

Kapustę pekińską drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Pora, marchewkę i jabłko obieramy, myjemy i osuszamy. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski. Pora kroimy w półplasterki i zalewamy na chwilkę wrzątkiem, po czym osuszamy na sitku i dodajemy do pozostałych składników. Jogurt naturalny mieszamy dokładnie z solą i czarnym pieprzem - dodajemy do warzyw. Starannie mieszamy. Orzechy włoskie drobno siekamy i posypujemy nimi gotową surówkę. Wkładamy do lodówki na 30 minut.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty