poniedziałek, 15 września 2014

Winogrona w miodzie z jogurtem i crunchy



 Winogrona w miodzie z jogurtem i crunchy... Mmm... Coś naprawdę pysznego! Ten wyjątkowy deser jest bardzo smaczny i pięknie się prezentuje. Doskonale się sprawdzi jako podwieczorek, a nawet śniadanie :)


    Składniki (na 3 porcje):
  • ok. 300 g różowych winogron
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • duże opakowanie jogurtu naturalnego typu greckiego
  • ulubione crunchy

     Przygotowanie:

Winogrona myjemy i osuszamy. Do patelni przekładamy miód i owoce. Smażymy kilka minut, aż sos nieco zgęstnieje. Studzimy. W przezroczystej szklance lub miseczce układamy warstwami jogurt i crunchy. Na wierzchu przekładamy winogrona w miodzie. Polewamy powstałym sosem.



3 komentarze:

  1. Hah niezłe mam tępo ;p komentuję minutę po opublikowaniu..
    Uwielbiam crunchy, do tej przekąski wolałabym dodać truskawki, owoce leśne czy coś z mniejszą ilością pestek ;p
    Pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  2. Kolejna pyszna propozycja na śniadanko :-) super :-)

    OdpowiedzUsuń