Winogrona w miodzie z jogurtem i crunchy
Winogrona w miodzie z jogurtem i crunchy... Mmm... Coś naprawdę pysznego! Ten wyjątkowy deser jest bardzo smaczny i pięknie się prezentuje. Doskonale się sprawdzi jako podwieczorek, a nawet śniadanie :)
Składniki (na 3 porcje):
- ok. 300 g różowych winogron
- 3 łyżki płynnego miodu
- duże opakowanie jogurtu naturalnego typu greckiego
- ulubione crunchy
Przygotowanie:
Winogrona myjemy i osuszamy. Do patelni przekładamy miód i owoce. Smażymy kilka minut, aż sos nieco zgęstnieje. Studzimy. W przezroczystej szklance lub miseczce układamy warstwami jogurt i crunchy. Na wierzchu przekładamy winogrona w miodzie. Polewamy powstałym sosem.
Hah niezłe mam tępo ;p komentuję minutę po opublikowaniu..
OdpowiedzUsuńUwielbiam crunchy, do tej przekąski wolałabym dodać truskawki, owoce leśne czy coś z mniejszą ilością pestek ;p
Pozdrawiam ciepło!
Kolejna pyszna propozycja na śniadanko :-) super :-)
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanko :)
OdpowiedzUsuń