Surówka z białej kapusty i marchewki
Składniki:
- 600 g białej kapusty
- 2 średnie marchewki
- 5 łyżek oleju
- sok z 1 małej cytryny
- 1 łyżka cukru
- szczypta mielonego kminku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Umytą kapustę drobno poszatkować i zalać wrzątkiem. Pozostawić na kilka minut, następnie odcedzić i ostudzić. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do kapusty. W miseczce połączyć dokładnie olej, sok z cytryny, cukier, mielony kminek oraz sól i pieprz. Całość starannie wymieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Przed podaniem ponownie wymieszać.
Najlepsza surówka na świecie :-)
OdpowiedzUsuńpotwierdzam :)
UsuńPysznie, zdrowo, kolorowo ;)
OdpowiedzUsuńZamiast oleju dodać serek wiejski i śmiało można w pudelku brać na uczelnie :D
OdpowiedzUsuń