Omlet kokosowy z krówką
Przepyszny omlet kokosowy posmarowany masą krówkową i posypany wiórkami kokosowymi... Wszystkie składniki doskonale do siebie pasują i tworzą smakowitą całość. Koniecznie spróbujcie na śniadanie :)
Składniki:
Omlet kokosowy:
- 2 jajka
- szczypta soli
- 3 łyżeczki cukru
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 20 g mąki kokosowej
- 50 ml mleka
Do podania:
- kilka łyżeczek masy krówkowej
- wiórki kokosowe
Przygotowanie:
W miseczce wymieszać mąkę kokosową z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić w misce ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i dalej ubijać. Wsypać mąkę kokosową i odstawić na 5 minut. Gdy masa zgęstnieje dodać mleko i wymieszać. Odstawić na kilka minut. Rozgrzać patelnię (można natłuścić olejem kokosowym) i wyłożyć na nią masę. Smażyć z obu stron pod przykryciem. Przełożyć na talerz i pozostawić do ostygnięcia. Przed podaniem posmarować masą krówkową i posypać wiórkami kokosowymi.
o ja cie, super śniadanko :)
OdpowiedzUsuńŁadniutki na pewno i smakiem dorównuje wyglądowi. :)
OdpowiedzUsuńPuszysty i przyciągający wzrok ten omlet.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny omlet. Piękne zdjęcia:) Szczególnie to z kawałkiem na widelcu:)
OdpowiedzUsuńJaki świetny pomysł!
OdpowiedzUsuń