Jęczmianka czekoladowa z chili
Przepyszna, rozgrzewająca, gęsta i mocno czekoladowa... Jęczmianka czekoladowa z chili... Ugotowana z dodatkiem herbaty Black Chili Chocolate. Z głębokim akcentem czekolady i chili...
Składniki:
- 350 ml zaparzonej czarnej herbaty
- 250 ml mleka
- cukier
- 2 łyżeczki gorzkiego kakao
- 60 g płatków jęczmiennych błyskawicznych
Na wierzch:
- płatki chili
- posiekana gorzka czekolada
Przygotowanie:
Zaparzoną herbatę wlać do garnka, dodać mleko, cukier oraz kakao. Dokładnie wymieszać i zagotować. Do gotującego się mleka wsypać płatki jęczmienne i gotować na wolnym ogniu, co chwilę mieszając. Gdy jęczmianka będzie odpowiednio gęsta przełożyć ją do miseczki. Wierzch udekorować płatkami chili i posiekaną gorzką czekoladą.
kolor.... nie do opisania :D nie jadłam płatków jęczmiennych, ale skoro kasza mi podchodzi, to chyba z płatkami powinno być podobnie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na pyszne śniadanko. Podoba mi się :-)
OdpowiedzUsuńmuszę w końcu spróbować tego połączenia w jakieś miseczkowej wariacji :)
OdpowiedzUsuńczekolada i chili to połączenie idealne :)
OdpowiedzUsuńjęczmianka! jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńno no fajny pomysl!
OdpowiedzUsuńhttp://zielonoma.blogspot.it/2015/02/i-love-tartan.html
Pycha śniadanko :)
OdpowiedzUsuńCzekolada i ta ostrość....jak dla mnie ideał. :)
OdpowiedzUsuńcudowna słodycz dla kubków smakowych, uwielbiam takie papki, zawsze zachwycają mnie najbardziej!
OdpowiedzUsuń