Placuszki bananowo-czekoladowe z truskawkami


Wspaniałe, mięciutkie i wilgotne placuszki bananowo-czekoladowe... Przełożone kremem czekoladowym i świeżymi truskawkami... Pyszne połączenie smaków!


    Składniki:
  • 1 dojrzały banan (125g)
  • 1 jajko
  • 20g mąki pszennej z pełnego przemiału
  • 1 łyżeczka gorzkiego kakao (5g)
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier

    Do podania:
  • krem czekoladowy
  • świeże truskawki

   Przygotowanie:

W jednej miseczce wymieszać wszystkie suche składniki : mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz cukier. W drugiej miseczce wymieszać mokre składniki: rozgnieść banana i połączyć z jajkiem. Do suchych składników wlać składniki mokre i starannie wymieszać na jednolitą masę. Rozgrzać patelnię i smażyć na niej nieduże placuszki (kilka minut pod przykryciem z obu stron na wolnym ogniu). Placuszki przekładać na talerz. Następnie każdy przekładać kremem czekoladowym i pokrojonymi truskawkami.


                                                                         







Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty