czwartek, 30 lipca 2015

Mini naleśniki z kaszy manny z serkiem waniliowym


Przepyszne mini naleśniki! Bez mąki, a z kaszy manny... Są doskonałe w smaku i dobrze się je smaży. Wieczorem trzeba przygotować masę naleśnikową, a następnego dnia smażymy z niej naleśniki.

    Składniki na 9 mini naleśników (patelnia 18 cm):
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 50 g kaszy manny
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier (wedle uznania)
 
    Do podania:
  • serek waniliowy
  • ulubiona konfitura 

    Przygotowanie:

Wieczorem wszystkie składniki dokładnie wymieszać lub zmiksować w misce, przykryć ściereczką i wstawić na noc do lodówki. Rano wyjąć i przemieszać (najlepiej mieszać przed każdym wylaniem na patelnię). Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Każdy naleśnik posmarować serkiem i złożyć. 






5 komentarzy:

  1. O bardzo fajne te naleśniki. Takich jeszcze nie jadłam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo ładnie ci wyszły te naleśniki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam kiedyś naleśniki z kaszą manną, jak dla mnie fajna alternatywa dla mąki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Rewelacja! Muszę wypróbować :) Widzę u Ciebie wiele przepisów w moim guście, będę zaglądać :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Twoje naleśniki wyglądają zjawiskowo, ślinka sama leci… 🙂

    OdpowiedzUsuń