Ciastka francuskie z nektarynką
Przepyszne, chrupiące i pachnące cynamonem...
Ciastka francuskie z nektarynką!
Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Ich wykonanie nie sprawi nikomu kłopotu :)
Ciastka francuskie z nektarynką!
Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Ich wykonanie nie sprawi nikomu kłopotu :)
Składniki (na 9 dużych ciastek):
- 300 g schłodzonego ciasta francuskiego
- 3 nektarynki
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki cukru trzcinowego / brązowego
- ½ łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
Płat ciasta francuskiego podzielić na 9 równych prostokątów. Nektarynki przepołowić, wyjąć pestkę i pokroić w cienkie plasterki. Prostokąty ciasta przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym ułożyć gęsto plasterki nektarynek, tak aby na siebie nachodziły. Boki ciastek posmarować mlekiem, wierzch posypać cukrem wymieszanym z cynamonem. Piec około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Wyjąć i wystudzić.
Szybkie, proste i mega smaczne, takie lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńJakie pyszności. :) zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńSzybkie, proste i smaczne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam nektarynki :)
OdpowiedzUsuń