Czekoladowe płatki ryżowe z figą i kokosem
Czekoladowe płatki ryżowe...
Pyszne, mocno czekoladowe i delikatne...
Podane ze świeżą, słodką figą i wiórkami kokosa...
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- cukier
- 2 łyżeczki gorzkiego kakao
- 50 g płatków ryżowych błyskawicznych
Do podania:
- świeża, pokrojona figa
- wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy cukier oraz kakao. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników i zagotowujemy. Do gotującego się mleka wsypujemy płatki ryżowe, mieszamy i gotujemy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Gdy całość zgęstnieje i będzie miała odpowiednią konsystencję przekładamy do miseczki. Na wierzchu układamy plasterki świeżej figi i posypujemy wiórkami kokosowymi.
O jeju, nie wiedziałam o istnieniu płatków ryżowych....serio...., kokos uwielbiam, figi również wiec dzisiaj zjem to danie na kolację :-D bardzo apetyczne, buziaki Kochana
OdpowiedzUsuńhttp://nataliazarzycka.blogspot.com/
Pyszna propozycja na śniadanko :-)
OdpowiedzUsuńAch te cudowne figi :D
OdpowiedzUsuńJakie pyszne połączenie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam figi, gdzie je kupiłaś?
OdpowiedzUsuńKupiłam je w Biedronce ;)
UsuńJeszcze jak z kokosem to ja jestem zachwycona! :-)
OdpowiedzUsuńŚlicznie podane, ujęcia też cudne! Ach, porwałabym, ale pewnie już nie ma :P
OdpowiedzUsuńhttp://worshipingmornings.blogspot.com/
Mam w domu takie płatki, wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńKocham figiii, ciekawe połączenie smaków ;)
OdpowiedzUsuń