Omlet gryczany z mango i borówkami
Omlet z mąki gryczanej z dodatkiem musu z mango...
Podany z borówkami amerykańskimi...
Miękki, wilgotny i bardzo delikatny...
Spróbujcie, bo jest przepyszny! :)
Składniki:
- 2 jajka
- cukier
- 30 g mąki gryczanej
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g musu z mango *
- borówki amerykańskie
Przygotowanie:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i dalej miksujemy. Zmniejszamy obroty miksera i powoli wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia (stopniowo, łyżeczką). Pod koniec dodajemy mus z mango i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Smażymy na rozgrzanej patelni, pod przykryciem z obu stron. Gdy omlet będzie gotowy przekładamy go na talerz. Podajemy z borówkami.
* Bardzo dojrzałe mango obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę i dokładnie rozgniatamy widelcem.
jaki przecudny,
OdpowiedzUsuńzamieniłabym cukier na miód i idealnie dla mnie <3
Tego typu omlety są moimi ulubionymi! :) Do tego jeszcze masło orzechowe na wierzch i niebo w buzi. :D
OdpowiedzUsuńJaki puszysty ! Zazdroszczę ;)
OdpowiedzUsuńO, właśnie chodził za mną omlet, tylko brakuje mango :) Ładnie wyrósł :P
OdpowiedzUsuńMniam. Bardzo lubię takie placki. :)
OdpowiedzUsuńJaki grubasek *-*
OdpowiedzUsuńJaki cudny! I pięknie puszysty :)
OdpowiedzUsuńAle pulchny :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :-)
OdpowiedzUsuńPiękny i na pewno pyszny <3
OdpowiedzUsuńale grubasek! nigdy mi taki nie wyjdzie chyba :D a mąkę gryczaną wielbię :)
OdpowiedzUsuńJaki puszysty! Na pewno pyszny! :)
OdpowiedzUsuńomlet wygląda przepysznie - pulchny, miękki i owocowy, czyli taki jaki lubię:)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł:)
OdpowiedzUsuń