poniedziałek, 17 sierpnia 2015

Wafelki jagodowe



Wafelki przekładane przepyszną masą o orzeźwiającym, jagodowym smaku...
Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. 
Doskonała przekąska :)

    Składniki:
  • 150 g masła / margaryny
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki śmietany 18 %
  • opakowanie galaretki o smaku jagodowym
  • 1 opakowanie andrutów


     Przygotowanie:

W garnuszku umieścić masło, cukier oraz śmietanę. Rozpuścić i mieszać aż wszystkie składniki się połączą. Wsypać galaretkę jagodową i dokładnie wymieszać. Gdy się rozpuści, zdjąć garnek z gazu i umieścić go w naczyniu z zimną wodą. Pozostawić na jakiś czas aż masa zgęstnieje. Gotową masą przekładać wafle.




9 komentarzy:

  1. Pięknie wyglądają, kuszą by skosztować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z mamą przygotowywałyśmy zawsze te wafelki przekładane kremem czekoladowym :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę w końcu zrobić domowe wafle!

    OdpowiedzUsuń
  4. musza byc pyszne :)
    http://zielonoma.blogspot.it/2015/08/red-lip.html

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie wafle, ale wolę wersję z kremem czekoladowo-orzechowym :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Klaudia jakie ładne zgrabne wafelki :)

    OdpowiedzUsuń