Wafelki jagodowe
Wafelki przekładane przepyszną masą o orzeźwiającym, jagodowym smaku...
Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu.
Doskonała przekąska :)
Składniki:
- 150 g masła / margaryny
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki śmietany 18 %
- opakowanie galaretki o smaku jagodowym
- 1 opakowanie andrutów
Przygotowanie:
W garnuszku umieścić masło, cukier oraz śmietanę. Rozpuścić i mieszać aż wszystkie składniki się połączą. Wsypać galaretkę jagodową i dokładnie wymieszać. Gdy się rozpuści, zdjąć garnek z gazu i umieścić go w naczyniu z zimną wodą. Pozostawić na jakiś czas aż masa zgęstnieje. Gotową masą przekładać wafle.
Genialny pomysł!
OdpowiedzUsuńZjadlabym teraz kilka :-)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają, kuszą by skosztować:)
OdpowiedzUsuńZ mamą przygotowywałyśmy zawsze te wafelki przekładane kremem czekoladowym :)
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu zrobić domowe wafle!
OdpowiedzUsuńmusza byc pyszne :)
OdpowiedzUsuńhttp://zielonoma.blogspot.it/2015/08/red-lip.html
Uwielbiam takie wafle, ale wolę wersję z kremem czekoladowo-orzechowym :)
OdpowiedzUsuńKlaudia jakie ładne zgrabne wafelki :)
OdpowiedzUsuńtakie wafelki to ja uwielbiam :)
OdpowiedzUsuń