środa, 24 września 2014

Paluszki grissini z prosciutto i pastą z ciecierzycy



Paluszki grissini z prosciutto i pastą z ciecierzycy... Paluszki chlebowe grissini owinięte włoską szynką dojrzewającą podane z pastą z ciecierzycy. Świetna przekąska lub przystawka, która doskonale prezentuje się na stole!


   Składniki:
  • paluszki chlebowe grissini
  • kilka plastrów szynki dojrzewającej prosciutto
  • pasta z ciecierzycy z tego przepisu


   Przygotowanie:

Szynkę prosciutto kroimy w paski i owijamy nią paluszki grissini. Na półmisku lub deseczce układamy paluszki chlebowe. Podajemy z pastą z ciecierzycy. 

6 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie paluchy :-) pyszności :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie wykorzystam przepis, bo paluszki pieknie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj, tak to świetna przekąska. Pysznie wygląda i pewnie nieziemsko smakuje. To taka alternatywa do słodkich deserów. Doskonała :)

    OdpowiedzUsuń
  4. W sam raz do pochrupania przy dobrym filmie :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń

  5. uwielbiam tego typu przekąski, bardzo ładnie przedstawione, kuszą nieziemsko :-):-):-)

    OdpowiedzUsuń