Paluszki grissini z prosciutto i pastą z ciecierzycy
Paluszki grissini z prosciutto i pastą z ciecierzycy... Paluszki chlebowe grissini owinięte włoską szynką dojrzewającą podane z pastą z ciecierzycy. Świetna przekąska lub przystawka, która doskonale prezentuje się na stole!
Składniki:
- paluszki chlebowe grissini
- kilka plastrów szynki dojrzewającej prosciutto
- pasta z ciecierzycy z tego przepisu
Przygotowanie:
Szynkę prosciutto kroimy w paski i owijamy nią paluszki grissini. Na półmisku lub deseczce układamy paluszki chlebowe. Podajemy z pastą z ciecierzycy.
Bardzo lubię takie paluchy :-) pyszności :-)
OdpowiedzUsuńChętnie wykorzystam przepis, bo paluszki pieknie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńOj, tak to świetna przekąska. Pysznie wygląda i pewnie nieziemsko smakuje. To taka alternatywa do słodkich deserów. Doskonała :)
OdpowiedzUsuńW sam raz do pochrupania przy dobrym filmie :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
ale idealna przekąska <3
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńuwielbiam tego typu przekąski, bardzo ładnie przedstawione, kuszą nieziemsko :-):-):-)