Omlet cytrynowo-kokosowy z makiem
Fantastyczny omlet cytrynowo-kokosowy z makiem... Mocno cytrynowy: z jogurtem cytrynowym, sokiem cytrynowym i skórką cytrynową! Z dodatkiem mąki kokosowej oraz maku. Podany z jogurtem cytrynowym i wiórkami kokosowymi. Z pewnością posmakuje wielbicielom cytrusów :)
Składniki:
Omlet cytrynowo-kokosowy z makiem:
- 2 jajka
- szczypta soli
- 4 łyżeczki cukru
- 50 g jogurtu cytrynowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- pół łyżeczki skórki otartej z cytryny
- 10 g mąki pszennej z pełnego przemiału
- 15 g mąki kokosowej
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka maku
- 100 g jogurtu cytrynowego
- wiórki kokosowe
- skórka cytrynowa
- plasterek cytryny
Przygotowanie:
w świątecznych kilmatach :)
OdpowiedzUsuńcudownie podany! musiał smakować wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńchętnie skosztowałabym takiego omleta, ale sama chyba nie odważę się go zrobić ;p
OdpowiedzUsuńŚwietne robisz omlety, takie pulchne! :)
OdpowiedzUsuńjaki pulchniutki :)
OdpowiedzUsuńCudny omlecik, z chęcią bym zjadła taki na śniadanko :-) pozdrawiam cieplutko :-)
OdpowiedzUsuńZ makiem wszystko smakuje dobrze :)
OdpowiedzUsuńCudowny! ^^
OdpowiedzUsuńSmakowity kawałek :) Wygląda jak ciasto :)
OdpowiedzUsuń