Pełnoziarnista muffina z borówkami i czekoladą
Cudowna muffina z mąki pełnoziarnistej...
Z dodatkiem pysznych borówek amerykańskich i słodkiej czekolady...
Przepyszna, miękka i wilgotna...
Jeśli macie rano więcej czasu warto ją upiec na śniadanie! :)
Składniki:
- 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- szczypta soli
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier / stewia
- 50 g jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 50 g borówek amerykańskich
- 20 g kropelek czekoladowych / posiekanej czekolady
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180°C.
Suche składniki mieszamy w jednej misce, a mokre w drugiej. Mokre wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy.
Dodajemy borówki oraz kropelki czekoladowe i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do kokilki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut.
wygląda przepysznie! <3
OdpowiedzUsuńGdy widzę takie wypieki, żałuję tylko, że nie mam niestety takiej foremki, żeby wypiec sobie dużą muffinę ;(
OdpowiedzUsuńJa też nie miałam takiej foremki, więc upiekłam tę muffinkę w takim małym naczynku do zapiekania :)
UsuńUwielbiam takie pyszne muffinki :-)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńpychaaaaa :)
OdpowiedzUsuńAle fajnaaa! :D
OdpowiedzUsuńNajlepsze są takie domowe, wypasione muffinki :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńDoskonały przepis!!! Uwielbiam muffiny :)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda ta muffina, taka wyrośnięta :)
OdpowiedzUsuńRaz jeden robiłam muffinki z borówkami i smak był rewelacyjny. Podoba mi się pomysł z ciemną mąką. I z czekoladą też:)
OdpowiedzUsuńZ chęciæ bym jej spróbowała mniam :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym taką z chęcią, musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie na konkurs.
Genialna ta muffinka, bardzo je lubię z borówkami :)
OdpowiedzUsuńAle super muffinka! A ile cukru tak mniej więcej dodać (trzcinowego)? To jutro sobie upiekę :D
OdpowiedzUsuńMyślę, że około 2 łyżek cukru powinno wystarczyć :)
UsuńMuffiny bardzo apetyczne, prawdziwa rozpusta :)
OdpowiedzUsuńKlaudia jakie apetyczne, jakie zgrabne :)
OdpowiedzUsuń